dinsdag, december 25, 2007

Melly Chlistmas

Ze bedoelen het echt heel aardig, maar aan de uitspraak moet nog gewerkt worden :) Inmiddels hebben wij het Vietnamese kerstfeest weer achter de rug. Hier vieren ze eigenlijk alleen kerstavond en van een eerste of tweede kerst- / gourmetdag hebben ze hier nog nooit gehoord.

Volgens plan zitten we inmiddels weer in Nha Trang. Na 9 dagen in Hoi An te hebben gezeten zijn we per vliegtuig teruggekeerd naar deze badplaats waar we eerder al een week hebben gezeten. Ze hebben echt hun best gedaan en het hele centrum is een zee aan kerstverlichting en Kerstmannen (zie foto’s).

Kerstavond zelf bestond uit een galadiner hier in het hotel. Voor ons was het de eerste keer dat we naar zoiets toe zijn gegaan. Het was leuk … maar niets voor ons. Het waren grote tafels met 12 personen per tafel en vooraf was er een tafelindeling gemaakt. Uiteindelijk hebben we het niet slecht getroffen en hebben ons best vermaakt met 4 Noren, 2 Engelsen en 2 Zweden. Na het eten zijn we zelfs nog met de groep naar de Ierse pub verhuisd. Het eten zag er echt prachtig uit, maar Joost is niet echt gemaakt voor de culinaire hoogstandjes met als hoofdingrediënt vis (hij heeft alleen wel de schaal met zalm geplunderd). Met deze feestelijke avond en de mooie versieringen hebben we toch nog een beetje kerstgevoel gehad, maar in NL is het volgens ons toch gezelliger. We missen jullie uiteraard op dit moment nog meer dan anders.

Morgen gaan we voor het eerst hier in Azië naar een pretpark. Op een steenworp afstand ligt een eiland dat is verbouwd tot pretpark. Naast een boot kun je er ook per kabelbaan naar toe. Deze baan is met zijn 3500 meter de langste ter wereld. Foto’s volgen uiteraard de volgende keer.

Nu rond de feestdagen is het tempo in onze reis helemaal ingestort. We zullen hier tot de 27 december blijven en gaan dan per vliegtuig terug naar Saigon en reizen per boot naar Can Tho. Ook hier zijn we eerder geweest maar hebben daar nog aantal dingen die we willen gaan bekijken (o.a. de “floating market”). Na oud en nieuw gaan we terug naar Cambodja, maar voor die tijd laten we nog een berichtje achter.

Fijne kerst!

Liefs,

Moira en Joost

16 foto's Hoi An (2)
11 foto's Nha Trang (2)

Geen opmerkingen: