dinsdag, oktober 20, 2009

Nederland, Bangkok,Taipei, Hong Kong, Kuala Lumpur, Gold Coast en Shunshine Coast

Zondag 4 oktober 2009 zijn wij na een bezoek van 2 maanden weer op reis gegaan. Het was erg leuk om weer even terug te zijn geweest in NL en iedereen weer even te hebben gezien. Dit keer hadden we een zeer lange vlucht voor de boeg. We starten om 12.30 uur Nederlandse tijd. Dit was niet zo handig voor Moira want die kon toen nog niet slapen. Joost was zo oververmoeid dat hij zijn ogen al dicht deed toen we de lucht in gingen. Na een vlucht van zo’n 11 uur landen we op Bangkok en konden we even de benen strekken en koffie drinken. Het was daar toen 04.30 uur in de morgen. Na 1 uur wachten de volgende fase via Taipei naar Hong Kong. Eenmaal aangekomen in Hong Kong zijn we naar ons hotel gegaan en gaan douchen en relaxen. Moira is gelijk even gaan shoppen om wakker te blijven en Joost wat tv gaan kijken.

De dagen in Hong Kong hebben we niet echt veel gedaan. Alleen een dagtrip naar Macau (het Las Vegas van Azië) en een tour met een kabelbaan naar de top van een berg om over Hong Kong heen te kunnen kijken.

Op 9 oktober zijn we weer op reis gegaan. Dit keer op weg naar Australië. Aangezien we dit keer goedkoop naar Australië wilde vliegen vlogen we met Airasia van Hong Kong naar Kuala Lumpur en van Kuala Lumpur naar de Gold Coast. Op deze manier vliegen koste het ons 300 euro per persoon in plaats van vorige keer 500 eur per persoon. Dit ging allemaal prima, alleen het slapen ging niet echt want als je vliegt met Ozzies dan slaap je niet. Zij houden nogal van feest en borrelen tijdens de vlucht. Dus gebroken aangekomen in de Gold Coast eerst maar eens koffie. Op het vliegveld uitgezocht hoe we nu verder moesten naar de Shunshine Coast wat zo’n 4 uur verderop lag. Na wat onderzoek toch maar een auto gehuurd en de weg op gegaan. Het rijden ging Joost prima af, maar we moesten wel goed opletten dat we niet in slaap vielen. Eenmaal ingescheckt in ons appartement zijn we zelfs nog boodschappen gaan doen en de auto terug gebracht. Eindelijk op de eindbestemming.

We zullen tot 7 november 2009 in Mooloolaba (Shunshine Coast) blijven. Vanaf daar is het plan om opnieuw naar Sydney te gaan voor een maand. Uiteindelijk in december gaan we naar Nieuw-Zeeland waar we voor 3 maanden zullen gaan rondreizen.

Groeten,

Moira en Joost

PS1. We hebben nog maar weinig foto's gemaakt, dus die komen later nog een keer. Wel hadden we nog twee series klaar staan van voor ons bezoek aan NL: Beijing 2 & Disney Hong Kong

PS2. Dit is al weer het 100ste bericht ... en dat met ons tempo ... LOL!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

update !!!

Moira zei

Hallo,

We zijn er mee bezig voor de kerst komt er een update.
Maar wie ben je eigenlijk????

groetjes van Moira