donderdag, juli 30, 2009

Koh Tao, Hong Kong en Beijing

Hallo allemaal,

Koh Tao

Zoals wij in ons vorige bericht al aankondigden heeft het weer even geduurd voordat er een nieuw bericht zou worden geplaatst. De laatste weken op Koh Tao zijn omgevlogen, maar niet met dingen die interessant genoeg zijn om jullie hier te melden. Het waren in totaal zes weken gevuld met een hoop lol met Ties & Shirley, duiken, werken en uitgaan.

Het was dan ook niet makkelijk om weer afscheid te moeten nemen. Telkens als we weg gaan lijkt het afscheid wel moeilijker. Waar we bij aankomst op het eiland nog het idee hadden dat dit wel eens ons laatste bezoek zou zijn voor de komende jaren, zijn we hier nu niet meer zo zeker van :)

6 foto's Koh Tao

Hong Kong

Via Koh Samui zijn we naar Bangkok gevlogen. Na hier een aantal uur te hebben moeten wachten konden we door naar Hong Kong. Die lange reisdagen en wachttijden breken ons nog steeds op. Die nacht hebben we dan ook geslapen als een prins / prinses.

Hong Kong is echt heel erg gaaf. Zeker als je net zes weken op een klein eilandje hebt gezeten. Wat een drukte zeg! Niet Nederlanders vinden meestal dat wij in NL met veel mensen op een klein oppervlak wonen. Tot Hong Kong vonden wij dat zelf ook, maar nadat je eenmaal in HK bent geweest heb je door dat wij in NL het helemaal niet zo slecht hebben :) De foto’s laten uitstekend zien hoe krap de HK-ers wonen.

De stad biedt je genoeg om jezelf een paar dagen zoet te houden. Met hun uitstekende metro’s heb je een goede en goedkope manier om de stad en haar attracties te verkennen. Vooral de trip met de “peak tram” was erg leuk. Deze tram neemt je in een paar honderd meter mee van zeeniveau naar 550 meter. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over Hong Kong. Ook dit is bij de foto’s terug te vinden.

20 foto's Hong Kong

Beijing

De laatste “echte” stop voor ons aankomende bezoek naar NL. Eergisteren zijn we hier aangekomen. De stap van Hong Kong naar Beijing is niet zo groot. Het enige wat echt opvalt zijn de smog en dat de mensen hier geen / weinig Engels spreken. Moira probeerde eergisteren een “vork” te krijgen bij het eten. De serveerster keek haar aan met een blik alsof ze water zag branden. Maar goed, ze kan wel eten met stokjes en zal er maar aan moeten wennen. Joost heeft er inmiddels geen problemen meer mee omdat hij in Thailand ook al vaak met chopsticks at.

Beijing is groot. Heel groot! Als je op de kaartjes kijkt en inschat hoe lang het lopen is dan vergis je je al snel. Ook hier hebben ze een redelijk metrosysteem en we kunnen zo onze weg wel vinden. Toch zul je – als je de taxi’s wilt vermijden – toch kilometers per dag moeten afleggen.

De komende dagen zullen we nog flink wat gaan bekijken. Vooral de stadia die zijn gebouwd voor de afgelopen Olympische spelen hebben onze interesse. De verhalen hierover horen jullie wel als we weer thuis zijn. Vandaag over een week zijn we alweer in NL!

25 foto's Beijing

Het volgende bericht op dit weblog zal dan ook wel weer even duren. In de eerste week van oktober gaan we weer richting Australiƫ, dus het volgende bericht zal pas ergens midden oktober volgen.

Tot snel (in NL)!

Joost & Moira.

Geen opmerkingen: