woensdag, juni 11, 2008

Nog steeds in KL

Sorry dat we zo laks zijn geweest met het bijwerken van het Blog.

We zitten nog steeds op dezelfde plek in Kuala Lumpur en zullen hier nog blijven tot eind juni.

In het vorige bericht hadden we al aangekondigd dat er bezoek vanuit NL zou langskomen. Voor diegene die het nog niet wisten, het was de moeder van Moira. Nora is hier twee weken geweest en heeft vooral met Moira de hele omgeving verkend.

Na de vlucht van 12 uur stonden wij Nora op te wachten op het vliegveld. Geheel tegen de verwachting in was zij nog redelijk fit wat waarschijnlijk kwam door dat zij 3 stoelen ter beschikking had in het vliegtuig. Na een kop koffie en een Metrorit van een uur stond Moira te popelen om haar koffer te plunderen. Zij had niet alleen een bijzonder grote verzameling NL eten / snoep bij zich, maar ook Kleding voor Moira. Moira heeft nog al moeite om hier kleding te vinden en ze was dan ook erg blij met de nieuwe garderobe die gelukkig uitstekend past.

Nora heeft zich hier naar eigen zeggen goed vermaakt. Vrijwel dagelijks zijn we (althans meestal Moira met haar moeder) op stap geweest en hebben veel gezien en gedaan. De eerste dagen zijn vooral besteed aan winkelen want ze keek haar ogen uit in de te grote winkelcentra. De andere dagen hebben we vooral rondgetrokken door Kuala Lumpur. Zo zijn we onder andere naar de het vogelpark, de vlindertuin, de dierentuin, de Petronas Towers, de KL Towers, Ikea, het paleis van de koning, chinatown en het plaatsje Melaka geweest. De tijd is om gevlogen en ze heeft erg genoten. Nora heeft zelf gezwommen, iets dat ze al zeker 15 jaar niet meer had gedaan.

De dagtour naar Malaka was erg leuk. Deze plaats is vooral bekend om zijn historie en voor ons was het leuk omdat hier tussen 1641 en 1824 veel Nederlands hebben gezeten. In deze plaats kun je nog veel terugzien van onze vroegere bezetting. Zo is er bijvoorbeeld een oude protestantse kerk en een stadhuys. Veel van de straten hebben ook nog hun authentieke naam, zo heet de straat wat nu Chinatown is “de Jonkerstraat”. Overigens waren wij niet de enige bezetters, de Engelse en de Portugese hebben hier ook nog een lange tijd de boel bezet en ook hiervan kun je diverse sporen terugvinden.

Net als alle andere bezoekers hebben wij met z’n drie├źn de Petronas torens bezocht. De toegang is gratis maar je mag er helaas wel twee uur voor in de rij staan. Maar goed, we kunnen het ons niet voorstellen om hier zo lang te zijn geweest zonder de torens te hebben bezocht. Het uitzicht vanaf de torens is echt prachtig. Het is goed te vergelijken met een bezoek aan de Eiffeltoren (hoogste plateau) in Parijs. Zie de foto’s voor een impressie.

Voorlopig zitten we dus nog wel even in KL. We hebben nog plannen om te gaan eten op de KL Towers en een bezoek te brengen aan een pretpark. Inmiddels liggen de plannen voor de periode daarna ook klaar. We zullen de 28e naar Singapore vliegen om daar drie dagen rond te hangen. Wisten jullie trouwens dat daar 25% van de inwoners miljonair is (in US$) ?! . Aansluitend pakken we een vliegtuig naar Kota Kinabalu op Saba. Hier zullen weer een paar weken gaan rondtrekken en duiken!!!

Groeten,

Moira en Joost

24 foto's Kuala Lumpur

Geen opmerkingen: