zondag, mei 04, 2008

Redang & KL

Weer bijna op tijd :) Bijna 3 weken geleden schreven we over de Perhentian Islands in het noorden van Maleisië. Toen kondigen we aan dat we iets naar het zuiden zouden gaan, naar Redang Island.

In het totaal zijn we zeven dagen op Redang geweest. Het is een eiland dat veel mensen geweldig zullen vinden maar na alle eilanden van de laatste tijd was dit voor ons iets te veel van het goede. Het eiland lijkt qua natuur erg sterk op de Perhentian Islands maar voor ons doen was na de gezellige sfeer van de Perhentian Islands het iets te veel. Begrijp ons niet verkeerd, het was echt heel erg leuk maar na al die tijd waren we toe aan iets nieuws.

Toen we na zeven dagen eenmaal terug waren op het vaste land hadden we het idee om een paar honderd kilometer zuidwaarts het nogmaals te proberen met een eiland. Dit eiland, genaamd Tioman, is taxfree en aangezien een biertje in de supermarkt hier al twee euro kost klonk dat niet verkeerd. Toch hebben we tijdens de reis spontaan een afslag genomen. Onderweg werden er twee medereizigers afgezet bij het busstation en zijn wij hier ongepland ook uitgestapt. Binnen een uur zaten we in een bus richting het oosten, naar Kuala Lumpur.

Terug in de grote stad !!! We blijven mensen, zit je op het strand wil je naar de stad en zit je in de stad dan wil je naar het strand. Deze metropool heeft ons hart wel een beetje gestolen. Tot op dit moment vinden we Kuala Lumpur (door de insiders KL genoemd) de mooiste stad hier in Azië. Het is schoon, groot, goed georganiseerd en heel makkelijk begaanbaar.

Eenmaal aangekomen in KL was het even schrikken want door een congres in de stad was er bijna geen kamer te krijgen. Na een nacht te zijn verbleven op een tijdelijk adres zijn we verder gaan zoeken en hebben een plekje gevonden voor een week. Dit hotel was alleen niet zo goed voor Joost want hij is zo “verliefd” op de Petronas Towers dat hij daar het liefst de hele dag naar kijkt en vanuit deze kamer zat je er bijna bovenop.

Inmiddels is deze week ook al weer voorbij. Na een flinke zoektocht zijn we verhuisd naar een prachtig appartement niet ver van het eerste hotel waar we de komende weken nog zullen blijven. Hier hebben we beide wat we willen. Moira heeft op loopafstand zes winkelcentra ter grootte van de Amsterdam ArenA en Joost heeft op de zestiende verdieping zijn bureau staan met 180 graden uitzicht over KL.

Tot nu toe hebben we nog niet echt aan “sightseeing” gedaan maar daar is een goede rede voor. Het appartement dat we hebben gehuurd is voor ons alleen iets te groot. De eenkamerappartementen waren vol en we zijn opgescheept met een te groot twee kamerappartement. Het koste niet veel tijd om hier een zinnige opvulling voor te vinden en over twee weken komt er vanuit Nederland een bezoeker langs. Voor ons dus de uitgelezen kans om een nieuwe voorraad aan drop, cervelaat, sigaretten, pindakaas, bitterballen, frikadellen, roddelbladen, laptops, boerenkool, poedersuiker, Parma ham, chocola, bonbons, drank, Grolsch, raketten, oranjeslingers, echte satésaus, lekker brood, rookworst, Mad saus, mc kroketen, filenieuws, ijskrabbers, kou, regen, hamsterwekenbeestjes, wuppies, voetbalnieuws te krijgen… want hier in Azië krijg je nooit te horen dat Cruijff, van Nistelrooy en Guus Hiddink bekende voetballers zijn. Het laatste gedeelte is natuurlijk onzin maar we kijken wel uit naar een aantal dingen uit het begin van het lijstje.

Voorlopig zitten we hier nog wel even naar ons zin. Wanneer we onze spullen gaan pakken en verder gaan is nog niet bekend. Het zou heel goed kunnen dat we hier tot eind juni (!) blijven. Voorlopig zullen jullie het even met deze foto’s moeten doen.

Wanneer iemand anders ook nog zin heeft in een gratis verblijf in een 5-sterren hotel in KL tussen 30 mei en eind juni dan moet je even mailen. We hebben in die periode een aparte tweepersoons slaapkamer met eigen badkamer over. Het ticket is duur (kleine 1000 euro p.p.) maar hiermee kom je na 12 uur wel aan in het ultieme winkelparadijs … “shop until you drop”. Kun je meteen wat Mc. Kroketten meenemen of een Stegeman leverworst meenemen :)

Groeten en tot snel,

Joost en Moira

8 foto's Redang
19 foto's Kuala Lumpur

1 opmerking:

hetty zei

hoihoi
altijd leuk om te lezen hoe het met jullie gaat....
dus nieuwe maand nieuwe blog ???!!!
hahaha hier gaat alles voor de rest goed zit nu op helft nog 10 weken te gaan whoho en dan weer fijn in ons kikkerlandje
xxx het