zondag, januari 27, 2008

Angkor Wat?

Hallo allemaal,

De afgelopen twee weken hebben we doorgebracht in Siem Reap. Deze plaats ligt dicht bij het wereldberoemde tempelcomplex Angkor. Hierbinnen liggen minimaal 10 grote en nog een dozijn kleinere tempels, waarvan de grootste Angkor Wat heet en bovendien het grootste religieuze gebouw ter wereld is. Als ik “groot” zeg dan moet je denken aan 1 bij 1 kilometer voor alleen al Angkor Wat.

Hier in Siem Reap verblijven wij in een hotel dat nog geen drie maanden op is. Een dag of drie geleden was pas de officiĆ«le opening en wij waren, als “long stay” gasten, ook uitgenodigd. Het is een leuk feestje geworden en raakte we op een gegeven moment aan de praat met drie vrouwen uit Oezbekistan. Nu dachten we dat Nederland vs. AziĆ« een cultuurschok was, maar nu weten we dat ze hier nog redelijk “ruimdenkend” zijn in verhouding tot Oezbekistan :) Maar goed, de kamer die we hebben is echt prachtig en bestaat uit een badkamer, grote slaapkamer en een woonkamer compleet met banken, 46” LCD TV (met BVN = NL tv!!!) en een eetkamertafel die Joost als bureau gebruikt.

Het centrum van Siem Reap is waarschijnlijk het drukste toeristencentrum van Cambodja. Er zijn misschien wel 100 restaurants en je kunt er uit wel 20 verschillende keukens kiezen. Ondanks dat het er erg dichtbevolkt is het wel mooi en ruim opgezet en is er duidelijk ruimte gegeven voor groen met mooie parkjes en prachtige groene stroken langs de rivier.

In deze twee weken zijn we twee dagen naar “de tempels” geweest. Je kunt daar ook een week rondlopen maar dit was voor ons meer dan zat en bovendien zijn we door de SD kaartjes voor de camera heen :) Om jullie ook wat te kunnen laten zien hebben we geprobeerd de leukste en mooiste foto’s te selecteren en het koste wat moeite om onder de 40 foto’s te blijven. Na deze bezoek aan de mooiste tempels die wij ooit hebben gezien zijn wij voorlopig wel weer even klaar met dit soort culturele uitstapjes :)

1 februari zetten we koers naar Thailand. We zullen eerst 14 dagen gaan rondreizen in het noorden om vervolgens terug te reizen naar het Duikeiland Ko Tao. Hier zullen we een maand gaan blijven en hebben een appartement met keuken gehuurd, dus dat wordt stamppot !!! Ook vinden we het weer erg leuk om Ties & Shirley daar te zien en weer eens lekker te gaan duiken.

Tot snel,

Joost & Moira

39 foto's Angkor Wat e.o.

1 opmerking:

Marja zei

Geweldige foto's! Je zult wel heel wat afgelopen hebben daar als het er zo groot is.
Heerlijk dat jullie een apartement met keukentje hebben gehuurd. Dat wordt wast smullen, tenminste als er aardappels voor de stamppot te koop zijn ;-)

Tot de volgende ronde lieverds.