zondag, september 09, 2007

Ko Samui

Hallo allemaal,

Zaterdag is het er na 2 verlengingen toch van gekomen en zijn wij doorgereisd naar Ko Samui.

Het was initieel helemaal niet het plan om wederom een volle dag te reizen, maar het ging bijna vanzelf. Na de boot van Ko Phi Phi naar Krabi konden wij zo doorstappen op de bus / boot naar Samui. Eenmaal daar aangekomen stonden er al mini busjes klaar om ons naar het meest toeristische strand van het eiland “Chaweng” te brengen.

Twee jaar gelden zijn wij ook in op dit stuk van Ko Sumui geweest en toen beviel het mij helemaal niet. Echter omdat ik Moira ook iets moet gunnen, hebben we het nogmaals geprobeerd. Eerlijk gezegd maakte het mij op dat moment helemaal niet uit waar we waren, ik was al lang blij dat we er waren.

Die zelfde avond had ik er alleen al weer spijt van. Het in bijna onbeschrijfelijk wat voor contrasten je kunt vinden binnen Thailand, zelfs al op dit ene eiland. Op Chaweng beach is het een allegaartje van toeristen en al het slechts wat je in Thailand kunt vinden: aapjes, oplichters, dronken Engelsen, Girllie bars, etc. De volgende dag (vandaag dus) was ik blij dat ik weer verder kon.

Ditmaal duurde de reis een stuk korter. Al een paar kilometer verder, in de buurt het Lamais strand, was het bingo. In de Lonely Planet had ik een stuk gelezen over een resort waar er huizen voor enkele weken werden verhuurd. Dat is de plek waar vandaan ik nu schrijf. Het is een park met huizen van Europeanen die de huizen verhuren als zij er zelf niet zijn. Wij hebben gekozen voor een houten huis met een mooie veranda dat van alle gemakken is voorzien. We hebben zelfs “echt” boodschappen gedaan en hebben voorlopig genoeg frisdrank / bier en etenswaren. We blijven hier sowieso 14 dagen, daarna hangt het sterk af van het feit of ik mijn werk af heb.

De internetverbinding is hier een stuk beter en zien wij jullie snel online. Tegenwoordig gebruiken we ook Skype, dus als je wilt kun je ons toevoegen (onder de naam ‘BergITsolutions’).

Foto’s volgen snel …

Groeten,

Joost & Moira

1 opmerking:

Agnes en Colinda zei

Hoi vakantie gangers,

Hoe staat het leven op Koh Samui?
We zijn benieuwd naar jullie foto's.
De verhalen zijn weer heerlijk om te lezen.
Was zeker wel moeilijk om PhiPhi te verlaten? Het zag er zo mooi uit.
Is Koh Samui niet erg toeristisch?
Hoe is jullie huisje?
Laat maar gauw wat foto's zien.
Tot een volgend berichtje dan maar weer.

Groetjes van Agnes