donderdag, augustus 09, 2007

10 dagen

Zo, nu komt het echt lekker dichtbij. We zijn zelfs al de laatste dagen aan het plannen. Vanaf volgende week donderdag worden wij echter zwervers. Vanaf dan staan we bij de gemeente bekend is "vertrokken: bestemming onbekend".

Moira is deze dagen een soort van afscheidstournee aan het houden. Ze bezoekt familie en vrienden en vult haar dagen verder met kleine voorbereidingen. Voor diegene waar ze niet langskomt, dat is mijn schuld. Ik heb haar eerder al gevraagd om niet te veel afspraken te maken, omdat ik enigsinds flexibel wil blijven voor het geval dat er nog dringende zaken geregeld moeten worden.

Zelf ben ik nog steeds aan het werk. Het zijn lange dagen, in de hoop het allemaal zo goed mogelijk af te krijgen. Toch wel jammer dat ik nu al weet dat dit nooit zal lukken. Het is gewoon te veel en de laatste weken zijn er steeds maar weer nieuwe taken bijgekomen.

Ruim een week geleden stond ik echt voor een lastig vraagstuk. Als ZZP-er (=freelancer) ben ik natuurlijk zakelijk aansprakelijk voor het door mij (niet) afgeleverde werk. Bovendien zou ik het erg jammer vinden als het "half bakken" wordt opgeleverd. Later vertrekken was toen een optie, maar wel een dure :)

Uiteindelijk heb ik besloten het gewoon allebei te doen. Ik ga wel vertrekken en ik ga het ook afmaken :) In plaats van de geplande relaxweken ga ik nu een villa huren en maak daar het werk af. Het idee van programmeren in z'n veel te grote villa in een fantistisch klimaat vind ik niet zo erg h'r :) Het is even afwachten wanneer we dan doorvliegen naar China, maar dat maakt niet zoveel uit - tijd zat!

In de aanloop naar volgende week zaterdag posten we nog even een laatste bericht vanuit Nederland.

Groeten,

Joost

3 opmerkingen:

jantina zei

sjonge jonge, nog 10 daagies... Nu nog 9 :P Het begint echt eng dichtbij te komen! Erg leuk om elke keer jullie verhaaltjes te lezen! Blijven we zeker doen :D

Knufs,
Jantina.

Peter zei

Spannend mensen *O* Ik zie jullie zaterdag wel op het vliegveld :)

(spreekt hij vanuit Frankfurt op zakenreis :P)

Marja zei

Pas 24 uur weg en ik mis jullie nu al ;-( Hartelijk bedank voor de sms. Fijn dat jullie goed zijn aangekomen en nu aan het avontuur kunnen gaan beginnen.
We wachten met spanning op het volgende bericht!