dinsdag, mei 25, 2010

Laatste stukje Nieuw Zeeland en Australië

New Zealand

Zoals jullie inmiddels wel gemerkt hebben wordt de frequentie waarmee wij berichten op dit weblog plaatsen steeds lager. Dit komt waarschijnlijk doordat we vaker voor langere tijd op één plaats verblijven en daardoor valt er minder te vertellen.

De laatste keer dat we hier schreven waren we aangekomen in Christchurch, nadat we onze eerste road trip op het zuider eiland achter de rug hadden. Hierna hebben nog één laatste etappe per auto afgelegd: de mooiste van de vier. Noord NZ was mooi maar de echte schoonheid van het land is te vinden in het zuiden. Hoe zuidelijker je komt hoe meer de wilde groene natuur het beeld gaat beheersen.

Zoals de foto’s zullen laten zien werd het ene hoogtepunt binnen een dag alweer overtroffen met de volgende. Onze trip naar het bekende Milford Sound is letterlijk in het water gevallen, wat een geluk! Doordat de bergen geen water vast kunnen houden vormen zich hier honderden watervallen en ook al viel het zicht tegen leverde het toch een spectaculair geheel op. Ook het absolute zuiden leverde veel bezienswaardigheden op. Mooie rotsformaties, zeehonden en onvergetelijke views. Maar goed, de foto’s spreken boekdelen.

foto's New Zealand

Australia

Nu we dit schrijven hebben hebben we Australie inmiddels al weer verlaten, wat onze bestemming was na NZ. We zijn er een kleine drie maanden geweest, waarvan het grootste deel in de noord westelijke ‘stad’ Cairns. Heel veel valt er niet te vertellen over deze tijd in Oz en we hebben dus ook geen bergen foto’s. We hebben een compilatie gemaakt die de gehele periode beslaat.

Het meest bijzondere was onze 7-daagse roadtrip van Cairns naar Darwin, gedeeltelijk door de outback. Joost dacht: ‘dat doen we even’. Hij had zich alleen vergist in hoe groot Australië nu wel precies is. Eenmaal aangekomen in darwin stond de ‘trip odo meter’ op 3500 KM … gemiddeld 500 KM per dag!

De outback had voor ons nog best wel wat verassingen. We hadden ons voorgesteld dat je alleen maar rood zand / klei zou zien en een hoop Skippies. Dit is maar de halve waarheid. Door de afgelopen natte ‘wet seasons’ is er behoorlijk wat ‘groen’ en ondanks dat we niet helemaal tot aan Alice Springs zijn gereden kunnen we er wel redelijk zeker van zijn dat niet alles zo plat, rood en saai is als wat op menige foto’s van andere te zien is.

foto Australie

De komende tijd

We worden begin juli op Koh Tao (Thailand) verwacht voor een verblijf van 3 maanden! Zielig he? Duiken en Pad Thai … wat wil een mens nog meer?

Tussen nu en dan zitten nog 5 weken. De komende 4 weken reizen we zonder plan door Indonesië en de laatste week gaan we naar nog een oude bekende van ons: Kuala Lumpur. Tegen de tijd dat we deze 5 weken achter de rug hebben zullen we wel weer genoeg verhalen en foto’s hebben om er een weblog post aan te wagen.

Immigratie

Tot slot nog even een update over het immigratie project. De nieuwe regels voor Oz zijn inmiddels bekend en daar voldoen wij gelukkig aan. Wel wachten we nog steeds op de goedkeuring van de Australian Computer Society.

Parallel aan het Australische traject zijn we ook begonnen met een aanvraag in New Zealand. De keus voor Australie boven Nieuw Zeeland is nooit echt sterk geweest en in NZ zullen we ons ook prima kunnen vermaken. Het proces daar verloopt net iets makkelijk en sneller dan in Australië. Het zou dan ook maar zo kunnen dat we uiteindelijk geen Aussie maar een Kiwi worden.

Morgen ondergaan we een grondige medische keuring. Hierbij worden en bloed- en urinetests uitgevoerd en worden er zelfs röntgenfoto’s gemaakt. Over ongeveer een week krijgen we de uitslag en tot die tijd ligt de rest weer even stil. Het is altijd rennen of stilstaan en alles, maar dan ook echt alles, gaat eerst minimaal twee keer fout …

In onze volgende blog post zullen we jullie melden hoe het gegaan is.

Groeten,

Joost en Moira

1 opmerking:

Reisfreaks zei

Hoi Moira en Joost,
Inderdaad, het was lange tijd stil op de site. Prachtige foto's. Hopelijk volgt er snel goed nieuws over jullie plannen. Dinsdag vertrekken we een een paar dagen naar Barcelona....als troostprijs voor het lange geduldige wachten) Geen verkoop nieuws aan onze kant :-(
Have fun! Groetjes Aäron en Ilse