donderdag, juni 25, 2009

Zie je nu wel dat het plannen van zo een reis helemaal geen zin heeft?

Het bericht van vorige maand schreven we vanuit Kuala Lumpur. Na wat rare gedachtekronkels hadden we besloten weer voor een paar maanden naar Azië te gaan. Tot nu toe hebben we het plan dat we toen hebben bedacht nog redelijk goed gevolgd, maar daar zal snel verandering in komen!

Kuala Lumpur

Een jaar eerder waren we al eens twee maanden in KL geweest. We vinden het beide een leuke stad en voor dat wij het wisten was de maand die we er zouden blijven al weer omgevlogen. Echt veel uitstapjes hebben we niet gemaakt omdat we het meeste al hadden gezien. We hebben ons voornamelijk vermaakt met werk, de winkelcentra en de zeer uitgebreide mogelijkheden om te eten en uit te gaan.

Langkawi

Met Malaysia airlines zijn we naar Langkawi gevlogen. Dit eiland, aan de westkust van Maleisië, hadden we nog niet eerder bezocht en stond nog wel op ons verlanglijstje. De omgeving is mooi, maar niet mooier dan andere plekken in Maleisië zoals Pulau Perhentian en Mabul. Ons hotel lang op een eilandje net naast Langkawi en met de boot zijn we een aantal keren naar het “hoofdeiland” gegaan. Zie de foto’s voor een indruk.

10 foto's Langkawi

Koh Pangan

Nu we weer zo dichtbij Koh Tao (Thailand) zijn kunnen we het weer niet laten om er een paar weken heen te gaan. Maar voor het zo ver is moeten we eerst nog even een vergissing ongedaan maken. We zijn inmiddels 3x op Koh Samui geweest en 5x op Koh Tao. Maar tussen deze twee ligt nog een eiland: Koh Pangan, dat wereld beroemd is door de full moon parties. Bovendien hadden we het geluk dat het full moon zou worden, dus dan kun je er helemaal niets meer om heen.

De reis tussen Langkawi en Koh Pangan ziet er op een kaart makkelijk uit. Het is een paar honderd kilometer en lijkt dus simpel, maar schijn bedriegt. Het kost je minimaal 2x bootreizen, 2x korte busreizen en 3x een trip met een vliegtuig! Je moet of naar Kuala Lumpur (dat is “terug”) of naar Bangkok (“dat is veel te ver”). Wij hebben gekozen voor de Bangkok route en na twee vermoeiende dagen waren wij eindelijk op Koh Pangan.

Na een aantal dagen was het tijd voor de full moon party. Ons vermoeden dat er veel dronken backpackers waren klopte. Maar niet alles was negatief, er hangt een geweldige ontspannen sfeer en de muziek is geweldig. We zouden iedereen zeker aanraden het een keer mee te maken, want het is redelijk uniek. De foto’s vertellen jullie de rest van het verhaal wel.

17 foto's Koh Pangan

Koh Tao (home, sweet home)

Ja ja, we zitten er weer. Inmiddels ook al weer 2 weken. Verveelt het nou nooit? Nee! Echt veel valt er niet meer over te vertellen. Het is een mix van werken, duiken en heel veel lol hebben met Ties & Shirley. We blijven hier nog ongeveer vier weken en als we dan nog wat leuke foto’s en/of verhalen hebben zullen we hier weer een berichtje / de foto’s plaatsen.

Daarna

Het plan was – en is nog steeds – om naar Hong Kong en China te gaan. Met een week in Hong Kong hopen we genoeg tijd te hebben voor de must see attracties en een visum voor China te scoren. Alleen nu al weten we dat onze trip naar China is ingekort van zes tot acht weken naar slechts een week.

Twee weken geleden heeft Joost van zijn klant in Amsterdam het verzoek gekregen tijdelijk terug naar NL te komen. Tegen die tijd gaat hij naast zijn eigen software ook meewerken aan een ander project. Omdat hij daarvoor eerst nog moet worden ingewerkt ontkomen we er niet aan naar NL te komen.

We hebben nog gekeken of we alle plannen zo kunnen verdraaien dat we op tijd in NL zijn voor het huwelijk van de broer van Joost, begin juli. Maar dit gaat helaas niet meer lukken. Eerder hadden we al besloten dit jaar niet meer naar NL te komen en op deze korte termijn lukt het niet meer alles om te gooien. Bovendien kan Joost zijn werk dat hij komt doen nog niet in juli starten, dus helaas kunnen we geen twee vliegen in een klap slaan.

Dus begin augustus komen we terug voor een periode van twee maanden. Primair gaan we voor het werk van Joost maar er zal vast nog wel genoeg tijd zijn om jullie allemaal even te zien. Mocht je af willen spreken: Moira gaat over de vrijetijdsagenda.

Dus tot snel allemaal!

Groeten,

Moira & Joost

Geen opmerkingen: