dinsdag, september 30, 2008

Een halve planeet verder ...

Ons vorige bericht kwam vanuit de hoofdstad Vientiane in het midden van Laos. We hebben toen geschreven dat we richting het zuiden zouden gaan en dat het wel even kon duren voordat wij een volgend bericht zouden posten.

We zijn ook naar het zuiden gegaan, maar niet binnen Laos. De volgende dag hebben we bus genomen naar de grens met Thailand en via een binnenlandse vlucht waren we ’s avonds nog in Bangkok.

We zijn een nacht of vijf in Bangkok gebleven en dit was niet omdat wij Bangkok zo leuk vinden, maar omdat we een volgende vlucht gepland hadden en geen tijd meer hadden om ver te reizen. Deze vlucht hadden we al maanden eerder geboekt en (bijna) niemand wist hier van. Het was tijd voor hagelslag, kroketten en kou … tijd voor Nederland!

De reden dat wij tussentijds naar Nederland zijn gegaan is dat de reis een beetje aan het uitlopen is. Door het parttime werk van Joost gaan we erg langzaam en hebben we besloten de reis naar (minimaal) 2 jaar te verlengen en dan is een tussentijds bezoek aan familie, vrienden en zakenrelaties wel erg leuk. Bovendien hebben we flink geshopt want dat was hard nodig.

We zijn in totaal 30 dagen in Nederland geweest. De meeste van jullie hebben we een of meerdere keren gezien en we hebben ons rond gegeten aan alles dat in Aziƫ niet te krijgen is. Joost heeft zelfs drie keer boerenkool gegeten en ons favoriete toetje bleek een vlaflip te zijn. Hoewel de frikadel speciaal ook wel erg lekker was :)

Het was erg leuk om onaangekondigd bij iedereen langs te gaan. Meestal hadden we geluk en soms de pech van een dichte deur. Sommige mensen waren stil en andere juist uitbundig. Het is eigen onmogelijk om te beschrijven hoeveel lol we hebben gehad.

Een maand was eigenlijk best kort en de tijd is omgevlogen. Het is helaas niet gelukt om bij iedereen langs te gaan, excuses daar voor. Overigens hebben we niet echt een planning gemaakt bij wie wij wanneer zouden langsgaan. De agenda was behoorlijk rap gevuld en voor dat wij het wisten waren alle avonden volgeboekt.

Inmiddels zijn we al weer twee weken terug in Thailand. Waar? Koh Tao natuurlijk … duiken, vrienden en het gevoel als of de wereld opeens maar een paar kilometer groot is (het eiland). Easy going en prachtig weer … ons tweede thuis.

Zoals altijd is Joost druk met werk en duikt zoveel hij kan. Moira heeft haar huishouden, haar hobby’s en vanaf nu ook haar eigen laptop. Ze is erg actief op reis forums en nu hoeft zij niet te wachten op Joost die aan het werk is.

We zullen nog een maand op het eiland blijven. Eind oktober pakken we de tas weer in voor de eerste “reis” etappe van dit 2e reisjaar. We gaan dan voor zes weken naar IndonesiĆ« en vliegen vanuit Bali door naar Sydney waar we twee maanden een appartement in het midden van het stadshart hebben geboekt. Wederom een te groot appartement met een extra slaapkamer (met eigen badkamer), dus als iemand zich verveelt tussen half december / half februari dan moet die maar even mailen. Let er wel even op dat het meer dan 20 uur vliegen is …

Eind van de maand laten we een bericht achter over onze belevenissen hier op Koh Tao. Dan met foto’s want de kiekjes met koeien uit Nederland kennen jullie vast al :)

Groeten en tot later,

Moira en Joost

1 opmerking:

Agnes en Colinda zei

Leuk te lezen, dat jullie weer op pad zijn.
Geniet er van.
We zijn benieuwd naar de foto's.
Altijd leuk.

Groetjes uit een herfstachtig Hoofddorp