vrijdag, september 03, 2010

Immigratie in laatste stadium

Vandaag hebben we één van de laatste hindernissen genomen in ons immigratieproces.

Indien een “skilled immigrant applicant” geen aanbod heeft voor een betaalde baan volgt als laatste stap in het proces een formeel telefonisch interview. In dit interview tracht de immigratiedienst te achterhalen of de kandidaat voldoende geschikt is om te integreren in de Kiwi samenleving. (Misschien ook een leuk idee voor de Nederlandse immigratiedienst :p)

Er worden allerhande vragen gesteld met een sterke focus op de mogelijkheden van de kandidaat om een baanaanbod te verwerven. Ze vragen bijvoorbeeld of je al gekeken hebt naar de beschikbare vacatures en of je al in contact bent getreden met werkgevers en/of employment agencies.

Het gesprek liep redelijk voorspoedig. Joost is zo’n 25 minuten aan het woord geweest en in z’n 5 minuten werden er nog wat vragen aan Moira gesteld. Na ongeveer 30 minuten was alles achter de rug en nu kunnen we alleen nog maar duimen ...

Vandaag of maandag neemt onze case officer een beslissing op ons dossier. Hierna kost het nog ongeveer een week waarin een tweede officer het dossier dubbel checked en het oordeel van de eerste officer bekrachtigd. Dus met een geluk horen we tussen 13 en 17 september wat het oordeel is.

Er zijn drie mogelijk uitkomsten. Ten eerste kan de officer besluiten dat zij ons niet geschikt acht voor emigratie en zal ons verzoek afwijzen ... daar hopen we dus niet op :) Ten tweede kan zij van mening zijn dat wij wel potentieel hebben maar dat zij nog wel vraagtekens plaatst bij de uitkomst. In dat geval krijg je een werkvisum voor 12 maanden en moet daarbinnen aantonen dat je netjes kunt settle-en, waarna je alsnog je permanente verblijfsvergunning krijgt toegewezen ... ook hier zitten we niet op te wachten, maar het is beter dan niets.

Het laatste scenario is de Heilige Graal. Immigratie plaatst geen twijfel bij ons vermogen brave Kiwi onderdanen te worden en het permanente verblijfsvergunning wordt zonder voorwaarden verstrekt. Natuurlijk hopen we dat wij in deze categorie worden geplaatst. Over ongeveer 14 dagen zullen we het weten.

Wie duimt er mee????

Groet,

Joost & Moira

1 opmerking:

Ilse zei

Wauw SPANNEND!!!!! We zullen duimen!Groetjes van reisfreaks